maandag 7 oktober 2013

Waarom ik liever een jongen zou zijn.



Soms heb je van die momenten dat je denkt "was ik maar een jongen" of "jongens hebben het zoveel makkelijker". Buiten het feit dat ze nooit de pijn zullen ervaren van het uitpersen van een baby hebben ze nog enkele andere voordelen. Voordelen waar ik heel jaloers op ben. Soms zou ik wel eens een dag willen ruilen van geslacht, om even zonder banale zorgen door het leven te gaan..

Waarom ik liever een jongen zou zijn? Klik dan op lees meer, maar jongens wees gewaarschuwd, you won't like this.



1. Uitgaan en bier

Het eerste voordeel is dat bier plots lekker zou smaken. Gedaan met geld uit te geven aan lekkere, maar veel te dure, wijntjes, tientallen jenevershotjes die in veel te kleine glaasjes worden gegoten en cocktails die slechts 1 ini mini millilitertje alcohol bevatten. Kom maar op met die goedkope pintjes!

Daarnaast is het ook gedaan met de wc-bril te inspcteren op pisvlekjes, achtergelaten schaamhaar en ergere toestanden. Gewoon broek af en mikken maar! Geen blaas meer die op springen staat, want de wachtrijen zijn pief poef paf verdwenen.

Last, but not least: geen schuren meer! Geen vieze, puberende jongetjes die met hun pielemuis tegen mijn kont komen schuren. Welke marginaal heeft ooit bedacht dat meisjes dit willen? Wat uitdagend dansen met je vriendje is natuurlijk heel erg leuk, maar een jongen van 16 jaar die minstens vijf verschillende porno actrices bij naam kan opnoemen: neen bedankt.

2. Vieze maniertjes

Wat jongens misschien niet beseffen is dat wij meisjes af en toe ook wel eens jeuk hebben op intieme plaatsen of dat ons ondergoed verschoven is na een fietsrit en recht getrokken moet worden. Wij hebben geleerd om dat subtiel te doen en soms laten we het nu eenmaal zo, omdat jullie dat als "vies" beschouwen. Hoe heerlijk moet het zijn om ongegeneerd aan je ballen, piet, bilspleet, ... te krabben en te zeggen "aaaah dat deed deugd".

Hetzelfde geldt voor scheten. Wij eten net als jullie voedingsmiddelen die lucht in onze darmpjes veroorzaken en ook wij moeten af en toe eens een windje laten. Ik formuleer het als windje om jullie niet te hard te shockeren. En jongens die afkomen met "meisjes die kakken niet" krijgen bij deze een virtuele bitchslap in het gezicht.

3. Tijdbesparend

Geen dertig minuten meer voor de spiegel staan, geen bussen meer missen omdat je het juiste paar schoenen niet vond, niet meer sleuren met die zware handtas maar gewoon één portefeuille in je achterzak steken en je sleutels in je voorste zak, het lijkt me een hemel op aarde. Wat wij soms moeten doorstaan, jullie hebben er een flauw benul van.

4. That time of the month again

Elke maand een rode waterval uit je *** is geen pretje. Gelukkig hebben wij meisjes "de pil" waarmee we voorkomen dat jullie ons volsteken met baby's, maar ook deze rode zee kunnen uitstellen. Jullie hebben geen idee wat hormonen met ons lichaam en geest doen. Na de verschrikkelijke humeurbuien komen de meeste van ons ook nog eens 487845632 kg aan. Ik niet, want ik heb een metabolisme dat werkt aan de snelheid van het licht, maar ik ken genoeg meisjes die niet tevreden zijn met dat extra beetje gewicht. Als jongen heb je hier helemaal geen last van?! Hoe oneerlijk. Gelukkig moeten jullie onze humeurbuien maar verdragen en indien jullie mietjes zijn die de rode zee niet durven doorkruisen, een week geen seks! Nah!

5. Oh ja, vergeet ik bijna het leukste

Zwaffelen.



Stiekem ben ik blij om een meisje te zijn, maar op sommige momenten zou het leuker zijn om een jongen te zijn en even zorgeloos naar het wc te kunnen, niet je windje te moeten inhouden omdat je vriendje je dan raar aankijkt of even niet dood te gaan door menstruatie krampen. 

22 opmerkingen:

  1. JAAAAAAA! Weer een berichtje! :) Bier drinken doe ik ook. Dus, gewoon doen. hihi En vieze maniertjes moet je gewoon doen waar niemand bij is.. Al vind ik jongens die het in het openbaar doen ook vies.. hihi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vind het ook vies als jongens het doen, maar zij blijken het normaal van elkaar te vinden dus dat gevoel moet heerlijk zijn. Ik lust enkel fruitbier trouwens, maar dat prijzen ze dan weer abnormaal hoog op feestjes... of hebben ze al helemaal niet.

      Verwijderen
  2. Hahaha swaffelen!! Ik zou dus echt geen vent willen zijn. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha, wat een heerlijk stukje! Zo leuk geschreven en zo herkenbaar. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha leuk!! ben toch wel blij om te vrouw te zijn;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hahaha, ik moest wel lachen om dit artikel. Ik bedenk me ook heel vaak hoe het zou zijn om een jongen te zijn en om niet elke maand in een wirwar van hormonen het ene moment blij te zijn en het andere moment alles bij elkaar te schreeuwen.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahaha sooo true! EN ik moest wel eventjes lachen bij het 'zwaffelen'. XO

    p.s. op mijn blog valt €25,- shop tegoed te winnen! klik hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. haha tof geschreven - af en toe lijkt het me ook wel fijn om een jongen te zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey meid, even iets anders: Ik heb je getagd voor de Jonge Vrouw-tag. Hopelijk doe je mee! Dan lees ik weer leuke verhaaltjes van je! :) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk heb het gezien! Ik ga er komende dagen werk van maken, dankjewel om mij te taggen! :D

      Verwijderen
  9. wat een geweldig artikel! haha maakt echt mijn zondag :) !

    BeantwoordenVerwijderen