vrijdag 9 augustus 2013

Vijf redenen waarom rommelmarkten zo leuk zijn


1. Je geeft je schatjes een nieuwe thuis.

Als lid van de anonieme shopaholics is het geen verrassing dat mijn kasten uitpuilen met kleding die ik niet voldoende aandoe. De laatste jaren, ok nee dat is een leugentje, de laatste maanden ben ik iets wijselijker beginnen kopen. Vorige maand heb ik slechts één jasje online besteld, wat een overwinning, al zeg ik het zelf. Het is dus enorm fijn dat ik op deze manier mijn leuke kleding, die net niet leuk genoeg is, een betere thuis kan geven.

2.  Je kan er al je brol kwijt, of toch een deel!

En met al je brol, bedoel ik ook echt alles. De laatste keer nam ik een hele hoop CD's mee die ik aanprees als "geweldige muziek, pure nostalgie!". Als ik een K3 CD, of iets soortgelijk zoals Aqua en Busted, kan verkopen, dan kan alles verkocht worden. Je moet het gewoon een beetje mooi verpakken: "Pure nostalgie meneer!"3. Een geweldige oppurtiniteit om aan je social skills te werken.

Stiekem, of niet zo stiekem voor de mensen die me kennen, ben ik een heel verlegen meisje. De eerste keer dat ik op een rommelmarkt stond, schaamde ik me dood voor m'n moeder, die heel de tijd mensen aansprak: "Meneer, meneer, hier moet je zijn! Mooie deftige broeken en hemdjes!". Alsof iemand twee tomaten tegen mijn wangen had geplakt. Toch is het nodig hoor, de mensen een beetje aanspreken en lokken met verleidelijke woordjes. Diepe ademhaling nemen en daar gaan we! Sexy kleedje hoor mevrouw, dat gaat meneer thuis zeer leuk vinden. Slechts €3! Ik voelde me een echte marktkramer en zie mezelf binnen enkele jaren misschien zelfs viskes verkopen.4. Vondsten voor weinig geld.

Mijn eerste keer op een rommelmarkt was geweldig! Ik had geen flauw benul wat ik kon verwachten en werd daarom aangenaam verrast. Mijn vondst: een mooi kanten topje van Zara €4, een rokje van de H&M €1 en een sjaal voor €3. Op dat moment begreep ik het concept afdingen nog niet helemaal. De tweede keer, toen ik zelf een kraampje had gehuurd om mijn spullen te kunnen verkopen, besloot ik op het laatste moment om eens een toereke te doen langs de andere kraampjes. En daar zag ik een stralend topje hangen, mijn naam roepend. Ik vroeg aan de man hoeveel hij ervoor wou: "€7", maar toen zag hij de triestige blik op mijn gezicht. "Hoeveel wil je geven?". Ik zette mijn puppy eyes op en keek hem heel liefjes aan: "€3 misschien?" Hij schudde zijn hoofd en dingde af naar €5. "Verkocht!" Eénmaal thuis zocht ik het topje online op, bleek het €40-50 te kosten. Wat een deal!

Aanschouw het topje van Zara dat ik voor slechts €5 scoorde!

5. De sfeer.
De laatste keer was ik zo onverstandig geweest om ietsiepietsie teveel te drinken de nacht voordien. Fascinerende ontdekking: migraine en een kater is geen al te goede combinatie. Wie o wie had dat gedacht? Toch heb ik enorm van de dag genoten, mede door onze vriendelijke buren die heel bezorgd waren. Met een pilletje en een banaantje hebben ze me erdoor geholpen, daarnaast heeft één van de lieftallige dames minstens 3, ik denk zelfs 5?, aankopen bij me gedaan. Hello money! Verder hebben vriendin Lies en ik genoten van heerlijke, zelfgemaakte waterijsjes. Daarnaast zijn er vaak verschillende kraampjes te vinden met zelfgemaakte cupcakes, taarten, quiches en andere lekkernijen, maar vergeet vooral de cocktails niet! Met wat geluk zijn er zelf kraampjes die gezellige, sfeervolle muziek opzetten. Wij konden genieten van panfluitmuziek, die na 23 keer hetzelfde deuntje te hebben gehoord, nog aangenaam klonk. Sowieso ontmoet je fascinerende en grappige mensen. Ik herinner me nog dat ik de laatste keer een gezellige babbel had met een vrouw die net zoals ik een liefde voor webshops had ontwikkeld. Ik kan niet wachten wat voor avonturen ik de volgende keer ga meemaken.

5 opmerkingen:

 1. Ja rommelmarkten zijn heerlijk! Hou ervan.
  btw, morgen is de leukste rommelmarkt van allemaal, in gent - prinsenhof! Daar moet je heen als je van rommelmarkten houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas moet ik heel de dag samenvattingen verslinden, binnen een dikke week begint mijn derde examenperiode. Een vriendin van me is geweest en heeft heel goed gescoord! Ik ben enorm jaloers, maar ik zal nog eens mijn slag slaan daar! :D

   Verwijderen
 2. Geweldig ja! In Nederland hebben we Koninginnedag, waarop heel Nederland transformeert tot één grote vlooienmarkt; heerlijk! Ik sta er dan standaard altijd mijn oude troep te verkopen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaaa rommelmarkten, ik struin ze elk weekend af. Fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het eigenlijk nog nooit gedaan, zelf op een rommelmarkt staan, het klinkt zo wel heel verleidelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen